Net zoals in iedere sport zijn er in het Handbal een paar absolute uitblinkers. De smaakmakers van de competities en de internationale toernooien zorgen steevast voor vuurwerk. Ze zijn vaak het gezicht voor reclames en staan op hun land echt op een voetstuk. Zeker omdat Handbal in sommige landen enorm leeft en daar tot de grootste sporten behoort die er zijn. Dus rijst de vraag, wat zijn nu de beste Handballers en Handbalsters ter wereld?

Daniel Narcisse

Deze man heeft in het recente verleden de titel weten te veroveren van beste Handballer ter wereld. In vele verkiezingen voor de beste spelers ter wereld eindigd hij hoog en het lijdt daarom geen twijfel dat hij tot de besten behoort die er zijn. Hij staat er erom bekend dat hij heel erg hoog kan springen. Dit heeft als voordeel dat hij vaak boven verdedigers uitkomt en op die manier meer tijd en ruimte heeft om te schieten en dus te scoren.

Christina Neagu

Door velen wordt zij gezien als de beste Handbalster die de wereld ooit gekend heeft. Ze won als enige drie keer de titel van Handbalster van het jaar. Daarnaast is ze ereburger van haar land Roemenië en dat vinden de meesten dik verdiend. In totaal heeft ze tientallen titels veroverd op de plekken waar ze speelt.

Mikkel Hansen

Deze in Frankrijk spelende Deen staat bekend als een hele grote. Hij leidde het Deense team al meerdere malen naar een titel en werd al een keer uitgeroepen tot de beste speler ter wereld. Wat vooral opvalt is dat hij enorm veel kracht uitstraalt. Hetgeen wat hem echt goed maakt is dat ie niet zomaar smijt met deze kracht maar deze vaak weet te bundelen waardoor hij alsnog beheerst kan spelen.

Nikola Karabatic

Ondanks dat zijn naam misschien anders doet vermoeden komt deze Handballer uit Frankrijk. Hij heeft een mooie loopbaan achter de rug waarbij hij meerdere malen internationale prijzen in de wacht wist te slepen. Zo won hij als onbetwiste leider van het Franse team met zijn land de Olympische Spelen in het jaar 2012. Een aantal jaren daarvoor had hij zijn ploeg al eens Europees Kampioen gemaakt. In datzelfde jaar onderscheidde hij zich door topscorer te worden.

Ivano Balic

Deze spelers is Kroatisch. Balic heeft in zijn carrière echt van alles en nog wat gewonnen. Zijn erelijst is op zijn zachtst gezegd zeer indrukwekkend te noemen. Hoe je het wend of keert, deze speler zal niet snel vergeten worden door de fans. Hij deed iets wat slechts een paar keer een andere Handbal speler was gelukt, namelijk twee keer de titel van beste spelers van de wereld winnen. Het is daarom niet heel gek te noemen dat een hoop kenners hem tot de besten aller tijden vinden behoren.