De laatste jaren zijn de Nederlandse handbaldames echt in opkomst geweest. Dit komt onder andere door de goede resultaten die het nationale team wist te behalen. In principe is handbal een kleine tot middelgrote sport in Nederland. Door de goede resultaten wordt echter vaak de interesse van de jeugd gewekt, wat de sport in de breedte enorm ten goede komt.

Een direct gevolg hiervan is namelijk dat veel meer mensen met de sport in aanraking komen. Hierdoor willen vooral kinderen graag ook meedoen met de sport, en melden zich aan bij verenigingen die zodoende weer een groter ledenbestand krijgen. Online gaan er meer mensen Wedden op handbal of volgen ze de sport via livestreams of op andere manieren. Daarnaast komen er steeds meer wedstrijden op de nationale televisie.

Zo werd er in 2016 in het Braziliaanse Rio de Janeiro voor het eerst meegedaan met de Olympische Spelen. Er was zelfs sprake van dat de handbaldames een medaille gingen veroveren, echter wist men dit net niet voor elkaar te krijgen. Het uiteindelijk eindresultaat was een vierde plaats, zuur genoeg net naast de medailles dus. Dit doet echter niets af aan de prima prestatie die hier werd geleverd. Zeker omdat dit het debuut was op de Olympische Spelen, mocht iedereen meer dan trots zijn op deze grensverleggende prestatie. Het is nu de vraag of de dames zich volgend jaar gaan plaatsen voor de Olympische Spelen van 2020 in Tokio.

De WK´s van 2015 en 2017

De beste internationale prestaties werden echter geleverd op de wereldkampioenschappen van 2015 en 2017. In Denemarken werd in 2015 de zilveren medaille gehaald. Na de Olympische Spelen wist men vervolgens in 2017 in Duitsland weer prima mee te doen op een mondiaal eindtoernooi. Het uiteindelijke resultaat was een derde plaats en dus een dik verdiende bronzen medaille.