Door het organiseren van verschillende initiatieven probeert men het mogelijk te maken dat het voor steeds meer mensen een stuk makkelijker wordt om te gaan sporten. Zo is handbal hier een goed voorbeeld van. Wat altijd enorm helpt is als een land succesvol is in een sport. Op deze manier zal er steeds meer uitgezonden worden op de televisie waardoor het weer eenvoudiger wordt om de sport naamsbekendheid te geven.

De bonden doen daar natuurlijk ook zoveel mogelijk aan maar het is niet altijd eenvoudig wanneer het budget beperkt is en er normaal gesproken weinig aandacht voor de sport is in een land. Daarom is iedereen erbij gebaat dat er goede prestaties geleverd worden. Dit zal betere sponsors opleveren waarna er gelijk meer een topsport klimaat ontstaan. Hier wordt mee bedoeld dat de faciliteiten beter worden waardoor de sporters kunnen leven van het beoefenen van hun sport en het daarbij behorende salaris. Dit is anders lang niet altijd mogelijk maar wanneer er meer geld komt en de competitie beter wordt zal dit sneller wel kunnen. Wat er vervolgens zal gebeuren is dat het noveau alleen nog maar verder omhoog zal worden getild omdat er meer tijd door de sporters in hun sport kan worden gestoken en dus vaker getraind.

Buiten de sport zelf hoeft men dan nog maar aan weinig te denken waardoor het een stuk makkelijker wordt om goed te presteren en alsmaar te werken om jezelf beter te maken. In dat licht is het ontzettend mooi dat er door het nationale team bij Nederland recentelijk zo goed is gespresteerd. Er werd gelijk een toename gezien van de aanmeldingen bij Handbal verenigingen wat er direct voor zorgt dat er weer anderen elkaar enthousiast maken voor de sport. Als het ware is het dus de mond op mond reclame die ervoor zorgt dat dit effect alleen maar verder doorgaat. Hierdoor zullen er meer teams komen waardoor het niveau bij de jeugd gaat stijgen.

Dit heeft louter positieve gevolgen waardoor uiteindelijk het niveau in de top competite ook weer omhoog gaat. Als vanzelf ontstaat er dus een soort van domino effect met vele goede gevolgen. Wat dat betreft kun je zeggen dat het succes van de Nederlandse Handbal vrouwen veel verder gaat dan alleen een goede eindklassering op het WK en de Olympische Spelen. Het deinst eigenlijk nog steeds door tot in de onderste regionen van het vaderlandse Handbal. Iedereen die de sport een warm hart toedraagt hoopt dan ook dat dit nog even zo aan zou houden. Zodoende kan het zomaar zijn dat Handbal uit gaat groeien tot een grote sport die voorlopig nog verder zal groeien. Juist daarom is het van groot belang dat er veel tijd in energie wordt ingestoken om dit zo te houden.